Liseli kız okul yolunda kaçırıldı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 11 Ocak 2008 15:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

MANİSA'nın Turgutlu İlçesi'nde, lise 2'nci sınıf öğrencisi 15 yaşındaki M.Ö.'den 10 gündür haber alınamıyor. Liseli kızı 26 yaşındaki Vedat Bayraktar'ın kaçırdığı öne sürüldü. Kızın kaçırılmasında Bayraktar'a yardım eden 3 kişi çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Turgutlu'nun Özyurt Mahallesi Keklik Sokak'taki evinden, 2 Ocak'ta ?Okula gidiyorum? diyerek ayrılan Niyazi Üzmez Lisesi 2'nci sınıf öğrencisi M.Ö.'den bir daha haber alınamadı. Endişeli ailenin durumu bildirmesi üzerine harekete geçen polis ve jandarma ekipleri, arama çalışmaları başlattı. Günlerdir süren araştırmalarda, liseli kızın Turgutlu'da pazarcılık yapan köylüsü Vedat Bayraktar ve arkadaşları tarafından kaçırıldığı tespit edildi. Tüm aramalara karşın Vedat Bayraktar'ye ulaşılamazken, 9 arkadaşı gözaltına alındı. Gözaltına alınanlardan 6'sı çıkarıldıkları mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Liseli kızın kaçırılmasına yardım ettikleri belirlenen Yahya Kırca, Ahmet Ülker ve Hasan Ece ise tutuklandı.

Endişeli bekleyişi süren anne Emine Ö., kızının bir an önce bulunmasını istedi. Eşi İhsan Ö.'nün 1995 yılında geçirdiği bir trafik kazasında yaşamını yitirdiğini ve 4 kızı ile birlikte yaşamaya başladığını anlatan Emine Ö., ?4 kızımı da büyük zorluklarla yetiştirdim. En büyükleri üniversitede okuyor. Kaçırılan kızımın da dersleri çok iyiydi. Çok başarılı bir öğrenciydi. Okuyup iyi yerlere gelmek istiyordu. Ondan günlerdir haber alamıyoruz. En azından yaşayıp yaşamadığını bilmek istiyoruz. Perişanız? diye gözyaşı döktü.

Turgutlu Kaymakamı Sadettin Kalkan ise ?Kızımızı kaçıranlar tespit edildi. Şimdiye kadar, Manisa, Turgutlu ve İzmir civarında 50'den fazla mekan arandı. Ancak şüpheli Vedat Bayraktar'a ve kıza ulaşılamadı. Çalışmalar yoğun bir şekilde sürüyor? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber